maandag 24 juni 2013

Energiek Vasse

HOE HET BEGON…
Iedereen in Vasse, Mander en Hezingen heeft zich ingezet om de publieksprijs voor Duurzaam Vasse in 2011 te winnen. En dat is ons samen gelukt. Een sterk staaltje Noaberschap 2.0!
Sindsdien hebben we niet stilgezeten. Er zijn verschillende projecten opgepakt om de leefbaarheid in ons mooie dorp te stimuleren. Denk maar eens aan de verschillende activiteiten die dankzij veel vrijwilligers een echt succes zijn geworden. Naast de jaarlijkse Noaberdag, het succes van het Wajongere project in Hezingen, de sport en spelweek voor de jeugd, zijn er ook projecten die de economie in Vasse willen bevorderen. Denk maar aan de sfeermarkt voor ondernemers die elk jaar veel bezoekers trekt. Naast al deze zaken die investeren in leefbaarheid, hebben we nu Energiek Vasse, de energiecoöperatie van en voor Vasse. Voor al deze initiatieven hebben we onze nieuwe Koning Willem zelfs een oranje strik ontvangen! Hij ziet onze projecten als inspiratie voor zijn Koninkrijk. Wij zeggen vol trots: Wij zijn Energiek Vasse! U ook?

DE DROOM VAN …ENERGIEK VASSENaast het investeren in leefbaarheid door sociale en economische activiteiten te stimuleren, heeft Duurzaam Vasse nog een droom: Vasse energieneutraal maken in de nabije toekomst, even veel duurzame energie opwekken als verbruiken. Daarvoor is de energiecoöperatie Energiek Vasse opgericht. Energieneutraal worden een luchtkasteel? Nee! De coöperatie gelooft dat dit samen met alle inwoners van Vasse, Mander en Hezingen gerealiseerd kan worden. Energieneutraal worden is niet alleen goed voor ons milieu maar ook voor onze eigen portemonnee, het levert geld op. We kunnen dit doen door op energie te besparen en door samen producent te worden van energie in plaats van alleen consument. Energiek Vasse geeft tips om je huis te verduurzamen en zorgt dat energiebesparing eenvoudiger kan. Dit kan bijvoorbeeld door middel van installeren slimme meters en smart Phone app’s.
De coöperatie wil samen met de inwoners van Vasse, Mander en Hezingen investeren in projecten om duurzame energie op te wekken. Kortom: We have a dream.

ONS PAND
Misschien is het u al opgevallen, Energiek Vasse maakt gebruik van het pand van Dijkhuis aan de Denekamperweg 155a. U kunt vanaf 1 juli voor allerhande vragen over duurzame energie bij ons terecht. Ook willen wij erg graag met u van gedachte wisselen hoe u vindt dat wij het moeten doen. U bent van harte welkom om met ons van gedachten te wisselen!
Openingstijden vanaf 1 juli: elke woensdagmiddag en donderdagavond


CONTACT?
Wil je meepraten, heb je informatie nodig of heb je tips?
Neem dan contact met ons op. Dat kan via de kwartiermakers Grego 06 295 66 977 of John 06 425 92 458. Natuurlijk kun je ook vanaf 1 juli langs komen op woensdagmiddag of donderdagavond. Daarnaast hebben we een facebookpagina www.facebook.com/energiekvasse.nl, een twitteraccount @EnergiekVasse, en bijna een eigen website www.energiekvasse.nl en bijna een eigen emailadres: info@energiekvasse.nl